6 darbo paieškos patarimai neseniai baigusiems studijas

Šiuo metu darbo rinkoje situacija ne lengva visiems beieškantiems darbo, tačiau neseniai baigę studijas susiduria su papildomomis kliūtimis, kurios susiję su jų patirties stoka, nes šiems asmenims tenka konkuruoti su gerokai daugiau patirties turinčiais kandidatais.

Štai keletas dalykų, kuriuos galite atlikti ir kurie gali pagelbėti:

1. Įsitikinkite, kad gaunate šioms dienoms tinkamus patarimus, susijusius su darbo paieška.  Jeigu pagrindiniai jūsų patarėjai ieškant darbo yra jūsų tėvai, tai gali būti nemažas trūkumas, nes darbo paieškos būdai gerokai pasikeitė per pastaruosius metus. Jeigu jums tėvai pataria eiti asmeniškai į firmas ir kreiptis dėl darbo, arba įkyriai klausinėti darbdavių, kuriems nusiuntėte savo CV, tai jau svarbus ženklas, kad turite ieškotis šiuolaikiškesnių patarėjų.

2. Kreipiantis dėl darbo svarbiau kokybė, o ne kiekybė. Mažesnis skaičius gerai paruoštų kreipimųsi duos geresnius rezultatus, negu tai, jeigu išsiuntinėsite vieną ir tą patį į 100 vietų. Tai reiškia, kad mažiausiai motyvacinį laišką turite parašyti atskirai kiekvienai pozicijai, dėl kurios kreipiatės.

3. Įsitikintike, kad jūsų CV neatrodo studentiškai. Dauguma neseniai baigusiųjų studijas išsiplečia rašydami apie savo pasiekimus moksluose – išsilavinimą, kursus ir pasiekimus. Tačiau šiuo atveju svarbiausias faktorius yra jūsų darbinė patirtis – atliktos praktikos, savanoriškas darbas ir pan. Asmenys, kurie renkasi darbuotojus, praleidžia maždaug 20 sekundžių peržiūrėdami jūsų CV. Taigi labai gerai apgalvokite, ką norite, kad šie žmonės pastebėtų per tą trumpą laiką.

4. Motyvaciniame laiške nebijokite šiek tiek parodyti savo asmenybę. Darbo rinkos naujokai labai bijo, kad visi profesiniai ryšiai turi būti labai oficialūs. Taigi jie bijo parašyti kažką kito ir taip “išsišokti”. Tačiau asmenys, ieškantys darbuotojų, perskaito tiek daug “sausų” motyvacinių laiškų per dieną, kad jeigu vienas iš jų bus kitoks, jie tikrai atkreips į jį dėmesį. Tai nereiškia, kad neturite jaudintis dėl taisyklingos kalbos ir tinkamo stiliaus, tačiau tikrai galite rašyti šiek tiek asmeniškesniu stiliumi.

5. Pradėkite kurti tinklus, jei dar to nepadarėte. Klauskite visų pažystamų, gal jie turi kokių ryšių tose srityse, kuriose norite ieškoti darbo, o jei rasite tinkamų – nebijokite pasinaudoti tokiais ryšiais.

6. Pasinaudokite savo mokymosi įstaigos karjeros centru. Jūs galite pagalvoti, kad universiteto resursai ir jame esantis karjeros centras yra skirtas tik vis dar studijuojantiems asmenims, bet iš tiesų daugumoje šių centrų labai laukiami yra ir neseniai baigę studijas asmenys. Įsirašykite į grupes, kurios vienija žmones, dirbančius jus dominančiose srityse. Domėkitės darbo pasiūlymais, kuriuos gauna karjeros centrai – tai gali būti tikrai naudinga.

Laisvos darbo vietos

Apie darbopasiulymai
Man patinka web programingas

Parašykite komentarą